Nya äventyr

Kryssningar under 2022 och 2023

Ett oslagbart läge att boka din drömexpedition med 11 all-inclusive-kryssningar till Antarktis och vårt Boka tryggt-erbjudande.

Det senaste från Hurtigruten

Planera ditt nästa äventyr

Expeditionssäsongen 2022–23 må kännas avlägsen, men du kommer att behöva boka i tid för att få en hytt på Hurtigrutens nya resplaner till Svalbard, Alaska, Grönland, Nordvästpassagen och Island. Från isbjörnar till midnattssol – detta är arktiska resmål med mycket att ge. Är du intresserad av historia? Gå i upptäcktsresandes fotspår och bli en av de få personer som har seglat Nordvästpassagen. Se hur inuitkulturen blomstrar på Grönland. Besök Patagonien och de chilenska fjordarna. Se hur naturvårdare arbetar med Alaskas djurliv. Möjligheterna är obegränsade.

Nyhet! De brittiska öarna

Här finns det skatter överallt, en del är väl gömda och andra syns med blotta ögat. Att utforska den vilda naturen och de historiska platserna på Shetlandsöarna, Orkneyöarna och Hebriderna är ett äventyr helt olikt allt annat. Se dig själv i öarnas land, bland kärv skönhet, isolerade kuststräckor, slott, kiltar, klaner – och whisky. Gör dig redo för en resa få har gjort, och ännu färre har seglat.

Island – en kärlekshistoria

Många har Island som sitt drömresmål och det av en god anledning. Island är som en kärlekshistoria och har du en gång besökt sagoön ska det mycket till för att du inte snart återvänder dit. Folket, naturen och djurlivet gör ett oförglömligt intryck och ger dig minnen för livet. Minnen som du gärna vill återuppleva, om och om igen. En upplevelse på Island med MS Fridtjof Nansen kommer att öka bekvämligheten ansenligt. Hon är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta av expeditionsfartyg med revolutionerande hybridteknologi. Efter en lång dag fylld med upplevelser och nya intryck känns det bra att dra sig tillbaka till fartygets moderna och bekväma faciliteter.

Se solförmörkelsen

I december 2021 kommer en total solförmörkelse att lägga sin skugga över Sydorkneyöarna nära den Antarktiska halvön. Solförmörkelsen pågår bara i några minuter, men minnet lever kvar med dig för resten av livet. Hurtigruten har två expeditioner som kommer att befinna sig på bästa tänkbara plats för att uppleva detta den 4 december 2021. Fenomenet kommer att äga rum omkring klockan fyra på morgonen. Vid en molnfri dag kommer du att kunna bevittna hela händelsen ombord på fartyget, inklusive kromosfären (det röda skiktet) när solen är helt täckt. Passagerarna på MS Fram och MS Roald Amundsen kommer att ges specialutformade solglasögon med solfilter för att skydda sina ögon. Dessutom kommer en professionell astronom att finnas ombord. Se till att boka snart då dessa expeditioner kommer att vara extremt populära. Kanske är det för att nästa solförmörkelse över Antarktis inte sker förrän om 400 år.

Är du Hurtigruten-ambassadör?

Om du har rest med oss tidigare kan du gå med i 1893 Ambassadör – vårt kundlojalitetsprogram. Normalt sett registrerar du dig när du bokar din resa, men om den ägde rum för längesen kanske vi inte har dina uppgifter. I vilket fall kommer du att vilja dela dem oss. Varför? I gengäld får du nya resplaner, uppdateringar kring vår flotta samt alla våra specialerbjudanden. Plus att du kan få 5 % rabatt på utvalda resor, inklusive Hurtigrutens Norwegian Coastal-resor och Explorer-resor. Dessutom ingår en gratis cykeltur, en välkomstkorg i din hytt samt rabatt på utvalda utflykter. Om du undrar vad 1893 står för så är det året då Richard With började med veckovisa kryssningar längs den norska kusten. Mycket har förändrats under det senaste seklet, men vi håller traditionen vid liv genom utomordentligt sjömanskap, autentiska upplevelser och engagemang för utforskning.

Reser du själv? Inga problem

Alla Hurtigrutens expeditionsresor är både roliga och sociala. Perfekt för dig som planerar att göra nästa resa på egen hand. Dessutom kan du, under en begränsad tid, boka en hytt till dig själv på utvalda kryssningar utan att betala någon tilläggsavgift. Har du någonsin drömt om att utforska Alaska, British Columbia, de norska fjordarna, Grönland, Antarktis eller Karibien? Nu kan du göra det utan att oroa dig för att vara ensam på resan. Det kommer att bli en jättetrevlig upplevelse som ger dig vänner för livet. Hurtigruten erbjuder ett antal resplaner där gäster som reser själva under 2021 inte betalar någon tilläggsavgift.

Dela dessa artiklar

Utforska med Hurtigruten

Följ med på världsledande expeditioner. Registrera dig för vårt nyhetsbrev för specialerbjudanden och nya resplaner.

Kontakta oss för att diskutera din nästa expedition

I detta nummer

< Innehåll

Möt

Smakupplevelse >